Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Christien Oxener

70

Gelderland

Vroeger of nu?

Vroeger was het leven misschien wel overzichtelijker, maar deze tijd heeft ons veel te bieden. Met behulp van het internet kunnen we alles opzoeken. Internetbankieren en appen hebben ook veel positieve kanten. Met appen heb ik weliswaar het idee dat het contact oppervlakkiger wordt, maar in de meeste gevallen is het heel handig. Dat het vroeger gezelliger was valt te bezien. Het fijne contact binnen onze vriendenkring is niet veranderd. De mobiele telefoon kan een stoorzender zijn, maar wat mij betreft hoef ik niet altijd bereikbaar te zijn. Mijn telefoon blijft heel vaak thuis op de keukentafel liggen. Dit geeft mij persoonlijk rust in mijn hoofd. Mijn conclusie is dat ik heel positief in het nu sta.

Hakje of wandelschoenen?

Mijn man en ik hebben 40 jaar een schoenenzaak gehad, die door mijn dochter en schoonzoon is overgenomen. Ik heb daardoor een grote variatie aan schoenen, van sneakers tot middelhoge hak. Door mijn omgeving wordt er altijd op mijn schoenen gelet.

Cruise of camping?

Een cruisevakantie trekt me niet zo. Ik heb het gevoel dat ik me erg opgesloten ga voelen op een boot. Misschien op den duur, wanneer we eventueel minder mobiel zijn is het een fijne manier om vakantie te vieren. Geef mij maar het vrije en ongedwongene van een camping.

Bridge of klaverjassen?

Vroeger hadden we heel veel plezier tijdens het klaverjassen. Bridgen staat nu op de eerste plaats. Het is veel meer een denksport. Trouwens in onze omgeving bridgen veel mensen. Door het bridgen hebben we weer andere mensen leren kennen en dat is op onze leeftijd heel belangrijk.

Safari of dierentuin?

Wij hebben verschillende safaritochten in Afrika gemaakt. Een geweldige ervaring. Dit is niet te vergelijken met een dierentuin waar de beesten in een beperkte ruimte opgesloten zitten. Toch is een dagje met de kleinkinderen naar de dierentuin ook heel gezellig.

Mantelzorg of professioneel ?

Mijn man en ik zijn gelukkig nog gezond. Mocht er verandering komen in de situatie dan zou ik toch kiezen voor professionele hulp. Daar hangt natuurlijk wel een kostenplaatje aan, maar het geeft je wel meer het gevoel onafhankelijk te zijn.

Opera of toppers?

Bij ons thuis wordt veel naar operamuziek geluisterd. Mijn man is voorzitter van een classic koor dat hoofdzakelijk operanummers zingt, vandaar. Daarnaast bezoeken we regelmatig een operavoorstelling in een theater hier in de omgeving.

Vaste oppas of oma op afroep?

Ik heb gekozen voor oma op afroep. We genieten heel erg van onze vrije tijd. Het komt echt nog vaak genoeg voor dat we worden gevraagd om op te passen en dat doen we dan ook met heel veel plezier.

Gelderland