Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

door Machteld van Soest

Ga op reis in een boek!

Vanwege Corona gaan we nauwelijks de deur uit. Maar wat een mooie reizen zijn er niet te maken vanuit je leunstoel. Machteld van Soest neemt je mee naar Engeland, Japan en Lanzarote. Drie aanraders!

Engeland: ‘Het zoutpad’ van Raynor Winn

Een echtpaar zit op dood spoor in hun leven. Ze besluiten het kustpad in Zuid-Engeland te gaan lopen. In dit boek wandelen we met de schrijfster langs deze prachtige, wilde kusten van Engeland. Kamperen in weer en wind, hoe red je je in de natuur met weinig middelen, hoe helend is de natuur uiteindelijk, voor de wandelaars en voor hun relatie. Mooie natuurbeschrijvingen, prachtig boek.

Japan: ‘Reisverslag van een kat’ van Hiro Arikawa

Een boek voor kattenliefhebbers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in Japan. Een fijngevoelig boek over een man en zijn kat die samen op reis gaan. De Japanse cultuur is bijzonder, we ontmoeten bijzondere mensen in dit boek. De liefde voor dieren en aandacht voor de kleine dingen in het leven worden prachtig verwoord.

Lanzarote: ’Nieuwjaar’ van Juli Zeh

Spannend boek dat speelt op Lanzarote. De hoofdpersoon is er eerder geweest, maar dat is hij vergeten. In de loop van het verhaal ontdekt hij wat zich in zijn jeugd op dit eiland heeft afgespeeld. Lekker ongecompliceerd vakantieboek. Je waant je even op dit vakantie-eiland.

Heb je ook iets bijzonders gelezen en wil je erover vertellen?

Mail je leeservaring naar machteldvansoest@gmail.com.

Gelderland