Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Boekentips van lezers

In de schemer fluit de merel

Vanwege Corona gaan de boekenclubs en leeskringen niet door. We lezen thuis, en we lezen wat we zelf te pakken kunnen krijgen. Machteld van Soest krijgt tips van lezers. Hieronder de tip van Mieke Nuij. Mieke vond een boek bij de e-boeken van de bibliotheek. Deze boeken zijn gratis te downloaden als je lid bent van de bibliotheek. Ze vertelt: ‘Laatst heb ik een dun boekje gelezen van Linda Olsson: ‘In de schemer fluit de merel’. Het is een juweeltje van mooi taalgebruik, iets om langzaam te lezen. Ook Miekes vriendin Bettie genoot van het boekje.

Naar aanleiding van dit boekje las Mieke nog een tweede boek van deze schrijfster: ‘Een sonate voor Mirjam’. Ook in dit boek is het taalgebruik prachtig, volgens Mieke. ‘Dit laatste boek speelt in de Tweede Wereldoorlog. Hoewel ik even genoeg had van oorlogsboeken, las ik toch dit boek en het was weer zo knap geschreven dat ik het achter elkaar uitgelezen heb. Achter in het e-boek staan vragen voor leesgroepen.’

Mieke: ‘In dit boek komen verschillende levensperioden van de personages aan de orde. Steeds lees je een stuk over hun leven en op het einde snap je hoe het in elkaar zit. Zo mooi gedaan.’ De schrijfster Linda Olssen heeft in veel landen gewoond en met de Ipad heeft Mieke de gebieden in Nieuw-Zeeland opgezocht en dat was prachtig om te zien en reuze interessant. Het was gewoon even genieten in deze barre tijden, volgens Mieke.

Heb je ook iets bijzonders gelezen en wil je erover vertellen? Mail je leeservaring naar machteldvansoest@gmail.com.

Gelderland