Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Komen niet de muren, maar vooral de irritante gewoontes van je partner op je af? Dan is rustig tot tien tellen niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er genoeg manieren om onderling gesnauw te voorkomen. Het Psychologie Magazine heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...

Landelijk

Acteurs lezen je voor

Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio's Decamerone. Elke dag een nieuw verhaal. Als ode aan het leven. Klik op de Lees meer link.

Lees meer...

Dit kun je leren van je kleinkind(eren)

Natuurlijk heb je al veel van je kinderen geleerd, maar het krijgen van kleinkinderen brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. In een artikel op blijtijds.nl vertellen Pedagoog en moeder Merel Obermeijer en systeemtherapeut en oma Marjan Pellikaan welke levenslessen jij kunt leren van je kleinkinderen.

Lees meer...

Landelijk

Tips bij voorlezen aan volwassenen

Denk je dat alleen kinderen graag worden voorgelezen? Welnee! Ook voor volwassenen is het erg inspirerend om te luisteren naar verhalen. Wie weet ken je iemand die graag door jou wordt voorgelezen of zou je zelf graag naar een verhaal willen luisteren. Lees hieronder de tips bij voorlezen aan volwassenen (bron: Trouw).

Lees meer...

Landelijk

Besparen op dagelijkse boodschappen

Wie wil het niet: tips krijgen over hoe je kunt besparen op dagelijkse boodschappen. De Volkskrant heeft er een aantal op een rij gezet. (Bron en tekst: Volkskrant)

Lees meer...

Landelijk

5 tips om nieuwe vrienden te maken als volwassene

Vriendschappen zijn goed voor je geestelijke én lichamelijke gezondheid, blijkt uit verschillende studies. Maar maak je nog nieuwe vrienden als je de dertig, veertig of vijftig voorbij bent? Of wordt het dan steeds lastiger? Het tijdschrift Margriet heeft een aantal tips voor je. (Bron en tekst: Margriet)

Lees meer...

Landelijk

Hobby is goed voor je zelfvertrouwen

Het is verleidelijk om winterse vrije uren door te brengen met getuur op een of ander scherm. Maar een tikje zonde van de tijd is dat wel. Het alternatief? Leer gitaarspelen, ga macrameeën of timmer een kastje. Daar word je gelukkiger, energieker en zelfverzekerder van. (Bron en tekst: Psychologiemagazine)

Lees meer...

Landelijk

kleding wisselen tussen generaties

Altijd al een kledingruil willen doen met iemand van een jongere generatie? Probeer het eens en laat je inspireren door de foto's van het onderstaande artikel op Paradijsvogels. Een fotograaf maakte een serie van de kledingruil tussen twee generaties.

Lees meer...

Landelijk

Tips voor een ontspannen kerst

Voor de één zijn de kerstdagen dagen van puur geluk, voor de ander een kwelling. Het zijn in ieder geval dagen die ons uit onze dagelijkse routine halen en waarop we onze familie soms vaker zien dat we gewend zijn. Ergernissen liggen op de loer. Met onderstaande tips van MAXvandaag.nl belooft het een gezellige en ontspannen Kerst te worden (Bron en tekst: Omroep MAX).

Lees meer...

Landelijk

Fijne films over ouder worden

Dat ouder worden geen straf hoeft te zijn, als je er maar goed mee omgaat, bewijzen deze film- en documentaire-toppers. Lees de 7 favorieten van de Zin-redactie, in willekeurige volgorde. (Bron en tekst: ZIN)

Lees meer...

Landelijk