Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zo benut je jouw buitenruimte optimaal

Van ontbijten in het zonnetje tot relaxen op een zwoele zomeravond: niets is zo heerlijk als het hebben van een buitenruimte. En nee, deze hoeft absoluut niet groot te zijn om er optimaal van te kunnen genieten. Heb jij een kleine tuin, balkon of dakterras? Met deze praktische tips van Fonq benut je jouw buitenruimte optimaal! (tekst en Bron: Fonq)

Lees meer...

Uit en ontmoeten

Wil jij op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen in je eigen omgeving, maar ook daar buiten? Dan is Klup wat voor jou! (tekst Bron: Kluppen)

Lees meer...

Landelijk

Waar let je op bij het boeken van een online vakantie?

Al ideeën voor de vakantie en van plan om online te boeken? In ZIN lazen wij deze 4 tips van Seniorweb : Waar moet je op letten bij het online boeken van een vakantie?

Lees meer...

Landelijk

Beheerder worden bij Rent-a-tent ?

Touroperator Rent-a-Tent zoekt ieder seizoen actieve senioren, die graag hun vrije tijd op een camping doorbrengen en in binnen- en buitenland tenten willen beheren. "Senioren hebben vaak veel kampeerervaring, en weten dus hoe het er op een camping aan toe gaat. Maar ook hun levenservaring zorgt ervoor dat ze goed met onze campinggasten kunnen omgaan", zegt Marieke de Boer van Rent-a-Tent.

Lees meer...

Landelijk

Zó kun je naar kunst kijken

“Kunst kan je blik op de wereld veranderen,” weet Wieteke van Zeil, kunsthistoricus en journalist van de Volkskrant. “Als je je dat kijkplezier eigen kunt maken, helpt kunst je om méér te zien, zowel binnen als buiten het museum.” Van Zeil schreef het boek 'Goed kijken begint met negeren'. Dit zijn haar 5 beste adviezen om je beter te leren kijken naar kunst. (bron: Zin)

Lees meer...

Landelijk

Hoe houd je wespen uit je buurt?

Wespen zijn nuttige dieren, maar dat betekent niet automatisch dat we ze bij ons in de buurt willen. Het blad Santé schreef deze 6 tips om wespen uit je buurt te houden. (tekst: Santé)

Lees meer...

Landelijk

6 stappen om minder voedsel te verspillen

Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Deze 6 stappen van het voedingscentrum helpen je om minder voedsel te verspillen. (Tekst Tips: voedingscentrum)

Lees meer...

Landelijk

Zo houd je groente het beste vers

Dat je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren, wist je wellicht al. Maar er zijn meer groenten die de kou niet aankunnen, maar toch regelmatig in de groentela belanden. Het magazine 'Elle Eten'vertelt welke groente je wel en niet in de koelkast moet bewaren.

Lees meer...

Landelijk

Apps die je helpen om planten te herkennen

Welke plant is dit? Hoe heet deze plant? Deze apps geven het antwoord! Je ziet een prachtige plant, maar je hebt geen idee welke plant het eigenlijk is. Ook de jongens van deschoffeltstudent.nl lopen nog regelmatig tegen dit probleem aan. Zij krijgen ook regelmatig de vraag “Hoe heet deze plant?”. Gelukkig hebben ze hiervoor de oplossing! Hieronder lees je meer over de twee apps die zij gebruiken om achter de naam van je plant te komen.

Lees meer...

Landelijk

Fiets de 7-daagse Elfsteden route

Al vakantieplannen in eigen land? De Fiets Elfstedentocht van Actief Door Europa is een aanrader!

Lees meer...

Landelijk